Centres d'Ensenyament
Molina Language College
Llar d'infants
Escola de Música

Servei comunitari

Quina és la primera paraula que us ve al cap quan diem “ajudar”? Penseu en coses immaterials, com pot ser un voluntariat, o penseu en coses materials, com poden ser els diners o el menjar?

En aquest context de crisi sanitària, molts de nosaltres hem après la necessitat d’ajudar les persones que més ho necessiten. Aquest fet és el que la Fundació Pare Manel al nostre districte, Nou Barris, gràcies a la seva atenció a infants, joves i famílies que estan en situació de major vulnerabilitat.

Així doncs, aquest curs, la nostra escola va iniciar un projecte conjunt amb aquesta gran fundació: el projecte comunitari.

En una primera etapa, els alumnes van aprendre una sèrie de coneixements teòrics i van investigar què feia la fundació.

En una segona etapa, van preparar materials per a la realització d’activitats a la fundació i van fer simulacions de possibles situacions que poden tenir lloc o d’activitats que es poden realitzar amb els seus grups.

Finalment, tot i que malauradament no es va poder concloure aquest període, els nostres alumnes van fer pràctiques de servei comunitari a la Fundació i van poder experimentar i protagonitzar accions de compromís cívic, tal com estableix el Departament d’Educació mitjançant aquesta acció educativa i com intentem promoure des del nostre centre.

Gràcies a aquest projecte, els nostres alumnes de 4t d’ESO han après una sèrie de valors molt importants per a la vida i han ajudat infants del nostre barri mitjançant jocs, creació d’hàbits o activitats educatives. Tot això ha estat possible gràcies al conveni que vam signar amb la Fundació Pare Manel i amb la seva gran implicació en el projecte, atès que, tot i que la situació no ha estat fàcil pel context actual, els alumnes han après valors i ha esdevingut ciutadans més responsables.

Per aquest motiu, volem agrair a la Fundació Pare Manel, a la coordinadora del servei comunitari a la fundació i a tots els monitors i monitores la funció que fan pel nostre districte, d’una banda, i la supervisió de les pràctiques dels nostres alumnes, per l’altra.

Per a més informació de la fundació: Fundació Pare Manel i XTEC

*Font de les fotografies: Pexels i Fundació Pare Manel (logo)

Calendari

<< juliol 2021 >>
dildimdimdijdivdisdiu
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

Agenda

No hi ha esdeveniments

Preinscripcions

Centre Concertat per la Generalitat de Catalunya:
generalitat
Centres vinculats:
grey
princeps

MOLINA Centres d'Ensenyament | c/Lorena 61-63, 08042 Barcelona | T. 93 353 38 10 / 93 359 39 39 | F. 93 353 19 23
Condicions d'ús | Política de privacitat a xarxes socials Política de Cookies